Hoppa till innehåll
Hem » Medlemsansökan

Medlemsansökan

Vill du ansöka om medlemskap i Östgötapartiet?

Om du funderar på att söka medlemskap hos oss, läs igenom ALLT på den här sidan och tänk efter innan du ansöker.

Vad förväntar vi oss av våra medlemmar?

Vi vill ha medlemmar som bidrar aktivt för att stärka partiets inflytande. Till exempel förväntas du som medlem delta på våra kampanjer och knacka dörr. Vi vill inte ha människor som vill utöva något slags passivt medlemskap, någon plats för sådant finns inte.

Du kan naturligtvis stötta vår organisation utan att vara medlem. Rösta på oss, stöd oss ekonomiskt (om du har råd) och prata med andra om oss.

Sök inte till oss om du bara letar efter nya kompisar eller för att diskutera med likasinnade personer. Och sök absolut inte om du inte kan eller inte vill utföra partiuppgifter.

Hur söker jag medlemskap?

Om du vill söka om medlemskap så börjar du med att fylla i ansökningsformuläret.

Vi behandlar ansökningar när vi kan genom att inledningsvis ringa upp dig. MEN. Detta kan ta tid, ibland lång tid. Partiet sköts vid sidan av jobb och annat i eller utanför partiet som måste prioriteras.

Vi lägger tid på att undersöka vilka det är som söker sig till oss. Vi är måna om att eventuella kandidater ska passa organisationen utifrån våra förväntningar på medlemskapet. Naturligtvis är vi även måna om att en sökande passar organisationen politiskt och socialt. Vår process liknar helt enkelt den hos ett fungerande företag som rekryterar.

Medlemskapet kommer med att partistyrelsen fattar beslut om det, inte tidigare än så.

Vad gör man som medlem?

Uppgifterna varierar men vi förväntar oss att alla ska kunna lägga ner några timmar i veckan på partiarbete. Beroende på var man är i livet kan förutsättningar för aktivitet givetvis förändras, men vi lägger stor vikt vid vilken attityd man har när det gäller att bidra till partiets framgång.

Alla medlemmar förväntas utföra det vi kallar för basarbete. Hit räknas flygbladsutdelningar, dörrknackningar och den typen av grundläggande kampanjarbete.

Om man besitter vissa särskilda färdigheter kan det hända att man får särskilda uppdrag att utföra. Är man bra på design så kan det bli aktuellt med design av nya flygblad eller delar av partiets hemsida. Är man programmerare och kan allt om API:er så kan man få något som har med det att göra. Osv osv. Du fattar.

Sökande från kommun i Östergötland där ÖGP inte bedriver verksamhet ännu

För tillfället bedriver Östgötapartiet verksamhet i Norrköping. Vi är ett parti som har för avsikt att bedriva verksamhet i hela länet. Det kan vara så att man blir väntandes med uppstart i en annan kommun för att vi saknar vettiga personer just där. Under tiden deltar man i partiarbete i Norrköping för att levla upp och samtidigt bidra till organisationens utveckling.

Ansök om medlemskap

Alla tas inte upp som medlemmar

Alla passar inte som medlemmar i organisationen.

Vissa ansökningar avslås, andra kanske läggs vilande p.g.a. saker händer i livet som gör att man vill pausa processen eller att vi från partiet tvingas prioritera annorlunda.

Vi är inte på jakt efter självutnämnda generaler, strateger eller idésprutor som önskar ändra på vår politik, vårt koncept eller parti. Är du redan ett geni och bäst på allt: starta eget!

Vi är på jakt efter folk som redan känner sig säkra på att de håller med Östgötapartiet och vet att de kan tänka sig att underordna sig partiets regler och direktiv utifrån dess nuvarande form. Så länge man har viljan att lära sig så kan man komma långt.

När du väl blir kontaktad av oss – svara då! Personer som inte återkopplar när vi ringer, sms:ar eller mejlar är inget vi är intresserade av att fortsätta lägga energi på.