Hoppa till innehåll
Hem » Medlemsansökan

Medlemsansökan

Vill du ansöka om medlemskap i Östgötapartiet?

Om du funderar på att söka medlemskap hos oss, läs igenom ALLT på den här sidan först.

Vad förväntar vi oss av våra medlemmar?

Vi vill ha medlemmar som bidrar aktivt för att stärka partiets inflytande. Till exempel förväntas du som medlem delta på våra kampanjer och knacka dörr, självklart genom att du går bredvid mer erfarna personer i partiet och lär dig.

Vi söker inte personer som är ute efter att utöva något slags passivt medlemskap. Det går alldeles utmärkt att stötta vår organisation utan att vara medlem genom att rösta på oss, sprida vår politik till andra och liknande. Sök till oss om du är beredd att lägga energi och tid på att få vår organisation att växa.

Hur söker jag medlemskap?

Om du vill söka om medlemskap så börjar du med att fylla i ansökningsformuläret.

Vi behandlar ansökningar när vi kan genom att inledningsvis ringa upp dig. MEN. Detta kan ta tid, ibland lång tid. Partiet sköts vid sidan av jobb och liv som behöver prioriteras.

Vi lägger tid på att undersöka vilka det är som söker sig till oss. Vi är måna om att eventuella kandidater ska passa organisationen utifrån våra förväntningar på medlemskapet. Naturligtvis är vi också måna om att en sökande passar organisationen politiskt och socialt. Vår process liknar helt enkelt den hos ett fungerande företag.

Medlemskapet kommer med att partistyrelsen fattar beslut om det och inte tidigare än så.

Vad gör man som medlem?

Uppgifterna varierar men vi förväntar oss att alla ska kunna lägga ner tid på partiarbete. Beroende på var man är i livet kan förutsättningar för aktivitet givetvis förändras, men vi lägger stor vikt vid vilken attityd man har när det gäller att bidra till partiets framgång.

Alla medlemmar förväntas utföra det vi kallar för basarbete. Hit räknas flygbladsutdelningar, dörrknackningar och den typen av grundläggande kampanjarbete.

Blir du medlem hos oss så kommer du bli upplärd av mer erfarna personer i partiet. Det viktiga är att du deltar och försöker.

Om du besitter vissa särskilda färdigheter kan det hända att du får särskilda uppdrag att utföra. Är du bra på research så kan du få i uppdrag att ta reda på information, och om du är bra på design så kanske du får i uppdrag att designa nya flygblad. Osv osv. Du fattar.

Sökande från kommun i Östergötland där ÖGP inte bedriver verksamhet ännu

För tillfället bedriver Östgötapartiet verksamhet i Norrköping. Vi är ett parti som har för avsikt att bedriva verksamhet i hela länet. Det kan vara så att man blir väntandes med uppstart i en annan kommun för att vi saknar vettiga personer just där. Under tiden förväntas man delta i partiarbete i Norrköping för att lära sig grunderna, bli tränad i basarbete och samtidigt bidra till organisationens utveckling.

Ansök om medlemskap

Alla tas inte upp som medlemmar

Alla passar inte som medlemmar i organisationen.

Vissa ansökningar avslås, andra kanske läggs vilande p.g.a. saker händer i livet som gör att man vill pausa processen eller att vi från partiet tvingas prioritera annorlunda.

Vi är inte på jakt efter självutnämnda generaler, strateger eller idésprutor som önskar ändra på vår politik, vårt koncept eller parti. Är du redan ett geni och bäst på allt: starta eget!

Vi är på jakt efter folk som redan känner sig säkra på att de håller med Östgötapartiet och vet att de kan tänka sig att underordna sig partiets regler och direktiv utifrån dess nuvarande form. Så länge man har viljan att lära sig så kan man komma långt.

När du väl blir kontaktad av oss så är det viktigt att du svarar! Personer som inte återkopplar när vi ringer, sms:ar eller mejlar är inget vi är intresserade av att fortsätta lägga energi på.