Hoppa till innehåll
Hem » Vägar och parkering

Vägar och parkering

  • Planlägg för fler parkeringar i staden
  • Fri parkering på kommunens ytor
  • Fokus på nödvändiga reparationer istället för konst och utsmyckning
  • Mer förebyggande underhåll och bättre vägkvalitet

Bilar och kollektivtrafik

Vi vill att fler ska åka kollektivt, men inte genom att förstöra för bilister såsom flera etablerade partier vill. Trafikpolitiken ska syfta till att få ett så smidigt och effektivt flöde som möjligt. Att tro att man gynnar miljön genom att göra trafiken trögare och sämre resulterar enbart i stockningar och mer tomgång.

Istället för att försvåra för bilister vill vi få trafiken att rulla på bättre för alla. Läs mer om våra planer för kollektivtrafiken i regionprogrammet som publiceras snart.

Östgötapartiet vill planlägga för fler parkeringar i staden och införa två timmars fri parkering i centrum på kommunens ytor. Norrköpingsbornas vardag ska förenklas, inte försvåras.

Bättre vägkvalitet

Enligt tekniska kontoret läggs det på tok för lite pengar på vägunderhåll i kommunen. Enligt transportföretagen är 22% av vägarna i kommunen i dåligt eller mycket dåligt skick. Politikerna spenderar hellre mångmiljonbelopp av våra skattemedel på konst och utsmyckning än att genomföra nödvändiga reparationer. Vi vill se motsatt prioritering.

Östgötapartiet vill dessutom se längre framförhållning och mer förebyggande underhåll när det gäller vägar och infrastruktur och därmed begränsa lappandet och lagandet allteftersom.